Norrköpings konstnärligaste syfröken!

16 september 2018

-Det var fantastiskt på Kuturnatten 2017 med ca:3000 besökare, och nu är det dags igen, 3:dje gången gillt!

Suzanne visar runt i sitt mysiga galleri på söder i Norrköping.Det har varit en intressant och spännande resa, ändå har den bara börjat. Det blir ju 2-årjubileum på kulturnatten. 

Lördag den 29/9 är programmet späckat med upplevelser på Trozelligatan 30. En Vernissage med 2 fantastiska konstnärer, Sissi Saller från Sollentuna som sålt sina tavlor på Galleri Hassel i Söderköping och nu valt att lansera sig på nytt i Norrköping. Den helt oetablerade konstnären Katarina Bjuhr ställer sina akvareller förförsta gången. Suzanne tror att Katarinas akvareller kommer att väcka uppmärksamhet i konstvärlden. 

-Jag har sett mycket konst under mina två år som gallerist och detta är något alldeles extra!

Under dagen visar ca: 15 konstnärer sina alster och för att få plats med alla så har Suzanne hyrt bostadsrättsföreningens lokal som ligger i huset intill, där Suzanne bor högst upp i huset. 

-Jag älskar min situation nu, altt bo på gångavstånd från city och ha mitt företag inom synhåll, dessutom med alla grannar som hejar på mig.

-Hur ser framtiden för galleriet ut? undrar jag .

Suzanne beskriver alla sina idee´r och berättar om sitt nya koncept. Att på det här sättet markandsföra mina konstnärer när de ställer ut och ge dem möjlighet att ha en helgvernissage (lördag-Söndag) och sedan sälja sina alster i min shop blir en möjlighet att kompinera traditionell galleriverksamhet med ett modernt sätt att arbeta.

Butiker och särskilt fysiska gallerier har svårt att överleva, säger Suzanne 

Jag skall bevisa att det går att driva företag i den här branchen men göra det på ett modernt sätt. 

-Det gäller att vara klimatsmart idag så jag tänkte att varför inte vara Atrtsmart också, dvs. att konstnären och jag visar upp och har en intensiv konsthelg som vi båda maknadsför regält och sedan kommer "utställningen" att pågå under 6  månader istället för 3 veckor, och till ett lägre pris. -

-Både företaget och konstnären blir vinnare och konstnären får dessutom en plattform med många besökare, en modern gallerist som promotar konstnären. 

Hur går det då för Suzanne med drömmen om att bli konstnär undrar jag.

- Jag deltog ju i programserien  "Idag om ett år" som sändes på SVT i april. 

-Det var bland det roligaste jag gjort i mitt liv och det finns ett  väldigt välgjort och fint porträtt av mig, berättar Suzanne. Hon säger också att akvarellmålandet går framåt och att hon prövat att måla akryl men känner sig beredd att ge upp det, det är svårt, inte lika lekfullt, tycker hon.

Tillsist berättar hon om glädjen i mötet med nya människor och att företaget är ett socialt viktig samlingsplats. Det kommer olika sorts människor hit och alla är välkomna,

-Det stämmer med min människosyn och mina värderingar, avslutar Suzanne.