Lena Sandberg

2 februari 2019

Lena Sandberg bor i ett gammalt torp mitt i skogen utanför Norrköping, hon arbetar med Bild&Form kurser på Kulturskolan i Norrköping.

-Jag började på målarskola efter några år av sökande på resande fot, jag har rest i Sydamerika och Indien och återkommer ständigt till södra Italien som ligger mitt hjärta nära.

Lena älskar att studera naturen och färglärans principer, eller inspireras av dagspressens bilder som efter måleriprocessen talar till hennes drömmar och ger insikter.

-Att måla ger mig ett lugn och koncentrationen det är ren meditation som blivit ett behov.

Lena skapar i olika material, det har blivit mycket akryl och akvarell men även olja, grafik och hon skulpterar gärna i lera, gips, ståltråd etc. med material som stödjer uttrycket.

Det viktigaste för henne är att materialet och tekniken stödjer uttrycket likväl som ett material eller teknik kan inspirera till uttryck.

-Från den första konstkursen på Studiefrämjandet 1982 har jag gått Grundis ( ett årig) och bildlärarlinjen på Konstfack, efter några år som bildlärare i grundskolan  har jag vidarutbildat mig på Rudolf Steiner seminariet i Järna. Man blir aldrig fulllärd inom konsten så jag har t.ex gått flera sommarkurser  på Gerlesborgskolan i Bohuslän.

Lena Sandberg ställer ut på My Art Factory 23-24/2 

Välmomna!