Faiza Saleh

5 december 2018

Ett livslångt skapande för Faiza Saleh som är Född i Bagdad.

Hennes bilder inspireras av resor i Medelhavsländerna och den Svenska hösten.  Nu har hon äntligen gjort slag i saken och visar sina målningar för allmänheten när  hon ställer ut på My Art Factory i Norrköping.

Hon har målat på fritiden men började måla på riktigt för tre år sedan. Om det livslånga skapandet berättar hon att hon gillat att skapa sedan hon jag var liten.

-Jag målar med akrylfärger ibland använder jag oljefärger och akryl i samma tavla. Jag målar med akvarellfärger  också. Jag hämtar inspirationen från naturen, skog och hav, och från mina resor i Medelhavs miljö och dess färger som ofta präglar mina tavlor.

Jag gillar starka färger, hösten är underbar här, som bjuder på underbara färger. Då går jag ut och  fångar  naturens skönhet på bilder.

Faiza berättar att hon läste vidare när hon kommit till Sverige sommaren 1987.

Jag var ekonom och här i Sverige utbildade mig till lärare i ekonomi och matematik på Gymnasienivå.  Jag arbetade i Norrköpings kommun några år men sedan 2008 började jag i Nyköpings kommun och undervisar i matematik.

Jag frågar om hennes konstnärliga bakgrund, hon svarar att hon läst konst på distans vid en konstskola i Stockholm och gått kvällskurser.

Som de flesta andra upplever hon att det känns bra och avkopplande när hon målar. Med sina målningar vill hon sprida en positiv känsla och tankar.

Vad är viktigast i livet?

Hennes svar är givet….

-Det som är viktigt för mig i livet är min familj, önskar allt lycka för mina barn och barnbarn.