Ewa Brodd - Tavelmålare

23 januari 2019

Ewa Brodd född 1958 och uppvuxen i Oskarshamn, sedan 1984 bosatt i Påskallavik.
Målat har hon gjort hela livet och gick Estetisk utbildning på 70- talet. Därefter blev det Textil utbildning, och i många år var det textilt hantverk som kom i första hand.
-Jag jobbade på Förskola, och var hemma med tre döttrar. När tid fanns jobbade jag med vävning, sömnad och textiltryck mm. Målade gjorde jag i perioder akvarell och olja liksom porslinsmålning. För 20 år sedan började jag måla med kvinnorna i Källströmsgårdens målargrupp. Vi har haft många utställningar under åren och provat många tekniker.
I September 2016 ställde Ewa ut för första gången på My Art Factory samband med öppningen och invigningen av galleriet. Hon har sedan dess varit en fast konstnär bland galleriets utställare och hennes konst är mycket omtyckt av kunder och besökare.

2017 hade hon sin första separatutställning i Källströmsgårdens konstförening,
det gick bra och gav ny målarlust och respons.
-Min inspiration finns överallt omkring mig, tar in färger och intryck både hemma och borta. Målar sedan på mitt vis, mycket färg i tjocka lager och gärna struktur. Jag använder mest akrylfärg på duk eller akvarellpapper, gärna i stort format.
Målar för sin egens skull för att må bra, men kul om hon också kan glädja andra. Hon har med åren blivit allt djärvare i sina färgval, idag har de starka färgerna och svarta konturerna blivit hennes signum.